Idag fick lilla 4-månaders goldenvalpen Lyhra prova på vilt. Det är mycket som händer i en liten valps liv och det är lite svårt att koncentrera sig på bara EN sak ibland. Jag hade med mig två duvor, en trast (tror jag), en kaja och en kanin. Vi började med trasten och den tog Lyhra utan betänkligheter. Duvan var lite konstig så den fick en strumpa på sig, kaninen var BÄST! Viltintresset fanns helt klart 🙂

Sen lade jag ut ett sök till Miso. Inte helt oväntat letade hon upp kaninen och kom in med den först. Kaniner ÄR bäst! Sen plockade hon även in fåglarna. De sista var hon inte riktigt motiverad men med lite påtryckning så sprang hon ut igen. Hälften fick jag i handen. Sen lade jag ut kaninen på ett linjetag och Sara fick kasta en duva som markering.

Miso hade full fart ut både på linjetaget och markeringen. Kaninen är lite besvärlig eftersom hon måste packa ihop, slå in och knyta rosett på den innan hon kan komma in. Väääldigt noga att det blir rätt. Men hon kom in och jag fick både duvan och ninen i handen. Det var ett tag sedan vi tränade vilt. Det känns dock som om vi har tagit det ett steg till i träningen.

En annan nyhet är att jag har bytt min bil till den värsta Dobmobile. En hantverkarbil med skåp och stor hundbur bak. Nu fattas att pimpa den med snygg stripe och logo. Måste komma på ett bra namn bara.